Trends in meubelproductie

trends in meubelproductie

De meubelindustrie is een drukke en competitieve ruimte. Fabrikanten moeten zich aanpassen aan trends en profiteren van kansen die zich kunnen voordoen. Dit betekent experimenteren met nieuwe productietechnieken.

Internet is een populair platform voor meubelfabrikanten om hun producten op de markt te brengen. Online verkopen is een voorkeurskanaal voor millennials, waarbij bijna de helft van hen online aankopen doet. Velen van hen zijn bedreven in prijsvergelijkingen en zullen een paar weken besteden aan het onderzoeken van een product voordat ze het kopen.

Een van de beste dingen van e-commerce is dat consumenten producten in het echt kunnen zien. Daarnaast biedt de door een aantal bedrijven toegepaste augmented reality (AR) technologie consumenten de mogelijkheid om een product virtueel in hun thuisomgeving te plaatsen. Een 3D-beeld van een tv-standaard kan bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een live video die is vastgelegd door een smartphone.

Een andere factor die de groei van e-commerce stimuleert, is de opkomst van de thuiswerker. Steeds meer professionals verhuizen naar huis of kiezen voor een flexibeler werkrooster. Deze personen zullen eerder op zoek gaan naar meubels die zowel functioneel als stijlvol zijn.

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar groen en duurzaam meubilair. Dit omvat items zoals formaldehyde-vrije items die kunnen helpen beschermen tegen ademhalingsproblemen. Consumenten zijn zich ook meer bewust van hoe de materialen die ze kiezen zijn gemaakt.

De kans is groot dat deze trend doorzet. Meubelfabrikanten hebben de kans om zich te positioneren voor succes door nieuwe innovaties te introduceren en milieuvriendelijkere processen toe te passen. Ze moeten zich echter houden aan strikte voorschriften met betrekking tot materialen en uitstoot van verontreinigende stoffen.

Naast het experimenteren met de nieuwste technologieën, moeten merken zich ook bewust zijn van veranderingen in consumentengedrag en hoe deze veranderingen de meubelindustrie beïnvloeden. Millennials zijn nu de grootste kopers van meubels. Ze hebben een sterk verlangen om meubels te kopen die handig, functioneel en betaalbaar zijn. Bovendien zullen ze waarschijnlijk online blijven winkelen voor woninginrichting.

Evenzo willen consumenten meubels hebben die ze kunnen aanraken en in de echte wereld kunnen zien. E-commercesites bieden klanten de mogelijkheid om dit te doen, en vele bieden gratis verzending aan bij bestellingen boven een bepaald bedrag. Sommige klanten rechtvaardigen ook het uitgeven van veel geld aan een kwaliteitsproduct, zoals een designbank, door een kortingstarief te krijgen.

Wat zeker is, is dat de meubelindustrie de komende jaren snel zal veranderen. Dit komt door de introductie van nieuwe technologieën en een verschuiving naar e-commerce. Bedrijven in de branche moeten de laatste trends bijhouden en innovatieve processen implementeren om concurrerend te blijven.

Een van de belangrijkste trends in de meubelindustrie is de vooruitgang van 3D-ontwerp en CAD-modellering. Deze processen hebben de ontwikkeling van NC-programma’s en productconfigurators mogelijk gemaakt. Het gebruik van deze technologie heeft geleid tot de creatie van meer gestroomlijnde en sterk geïndividualiseerde meubels.

Het jaar 2021 zal een overvloed aan veranderingen voor de industrie met zich meebrengen. De meubelindustrie zal kunnen profiteren van deze veranderingen, maar zal ook te maken krijgen met veranderende consumenteneisen.