Jouw huis verlichten met de innovatieve Joe Colombo lampen van Kartell

Introductie

Als het op interieurdesign aankomt, vormen lampen een essentieel onderdeel van elk huis. Een goede lamp is niet alleen functioneel, maar ook decoratief en kan de sfeer in de kamer compleet veranderen. In dit artikel willen we je voorstellen aan de innovatieve Joe Colombo lampen van Kartell. Kartell is een toonaangevend Italiaans designmerk dat bekend staat om zijn vernieuwende ontwerpen en hoogwaardige materialen. Joe Colombo was een beroemde Italiaanse ontwerper die de moderne interieurwereld in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw heeft veranderd.

Joe Colombo – een visionair ontwerper

Joe Colombo werd geboren in Milaan in 1930 en studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten in Brera in 1954. Hij begon zijn carrière als schilder, maar al snel verlegde hij zijn focus naar productdesign en interieurdesign. Zijn ontwerpen waren futuristisch en revolutionair voor die tijd. Hij ontwierp meubels, accessoires en verlichting en zijn ontwerpen zijn vandaag de dag nog steeds zeer gewild en invloedrijk in de designwereld.

Kartell – innovatieve en duurzame designs

Kartell is opgericht in 1949 en is een van de bekendste Italiaanse meubel- en verlichtingsmerken ter wereld. Het bedrijf heeft sinds het begin samengewerkt met enkele van de meest gerenommeerde ontwerpers ter wereld, waaronder Philippe Starck, Ron Arad en Patricia Urquiola. Kartell gebruikt innovatieve kunststoffen voor zijn ontwerpen en heeft een duidelijke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Joe Colombo lampen van Kartell

De Joe Colombo lampen van Kartell zijn iconische ontwerpen die nog steeds erg populair zijn bij designliefhebbers. De bekendste ontwerpen zijn de Tube lamp en de Spider lamp. De Tube lamp is een eenvoudig en functioneel ontwerp dat bestaat uit een transparante buis die als armatuur fungeert. Het bevat vijf TL-buizen die een helder en gelijkmatig licht verspreiden, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld werkplekken. De Spider lamp is een speels en innovatief ontwerp dat geïnspireerd is op de poten van een spin.

Tube lamp: eenvoud en functionaliteit

De Tube lamp van Joe Colombo is een ontwerp dat voor het eerst werd gepresenteerd op de Salone del Mobile in 1965. Het is een zeer eenvoudig ontwerp dat bestaat uit één heldere transparante buis die als armatuur fungeert en vijf TL-buizen die het licht verspreiden. Het unieke van het ontwerp is de draaibeweging van het apparaat, waardoor het mogelijk is om het licht precies te richten waar het nodig is.

Spider lamp: speelse vormgeving met een bijzondere lampenkap

De Spider lamp is een snoerloze tafellamp die lijkt op de poten van een spin. De ontwerper, Joe Colombo, maakte deze in de jaren ’60 en voorzag hem van een kleurrijke lampenkap die aan het frame hangt. Het ontwerp is zeer innovatief en speels en is een perfecte keuze voor een kinderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *