Sfeervolle hanglampen: ontdek de prachtige wereld van applique murale suspendue

Wat is applique murale suspendue?

Applique murale suspendue, ook wel bekend als hanglampen, zijn verlichtingsarmaturen die aan het plafond zijn bevestigd en naar beneden hangen om licht te werpen op een specifieke plek in een ruimte. Deze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse woonstijlen.

Welke woonstijlen passen bij applique murale suspendue?

Applique murale suspendue past bij verschillende woonstijlen zoals modern, industrieel, minimalistisch en klassiek. Bij een modern interieur worden vaak lampen gebruikt met een strak en simpel design. Industriële lampen hebben juist een ruw karakter en een vintage uitstraling. Bij een minimalistisch interieur zijn lampen met een eenvoudig ontwerp en een neutraal kleurenschema populair. En in een klassiek interieur kiest men vaak voor hanglampen met een elegante uitstraling en rijke details.

Tips voor het ophangen van applique murale suspendue

Bij het ophangen van hanglampen is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond en de grootte van de ruimte. Bij een hoog plafond en een grote ruimte is het verstandig om grotere lampen te gebruiken, terwijl bij een laag plafond en een kleine ruimte juist kleinere lampen beter tot hun recht komen. Voor een gezellige sfeer is het aan te raden om meerdere hanglampen naast elkaar op te hangen of te kiezen voor dimbare verlichting.

De voordelen van applique murale suspendue

Een van de grootste voordelen van applique murale suspendue is dat het voor extra verlichting zorgt in een ruimte en sfeer kan creëren. Met verschillende soorten hanglampen kan ook een heel andere sfeer worden gecreëerd. Daarnaast zijn hanglampen erg praktisch, omdat ze de vloerruimte niet in beslag nemen zoals bijvoorbeeld staande lampen wel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *