Skygarden by Flos: Een hemelse blikvanger voor jouw interieur

Wat is de Skygarden en wie is Flos?

De Skygarden is een prachtige hanglamp ontworpen door de Italiaanse ontwerper Marcel Wanders voor het bedrijf Flos. Wanders staat bekend om zijn originele ontwerpen die vaak een speelse en poëtische uitstraling hebben. Flos is een Italiaans bedrijf dat sinds de jaren ’60 hoogwaardige verlichting produceert. Het bedrijf werkt samen met internationale ontwerpers om tijdloze en innovatieve lampen te maken die over de hele wereld worden geprezen.

Het ontwerp van de Skygarden

De Skygarden bestaat uit een wit geschilderde stalen koepel met een diameter van 60 cm, die rust op een mooie ronde basis van gebogen metaal. Onder deze koepel is een prachtige onderkant van gegoten gips te vinden die is afgewerkt met een subtiel reliëf. Dit reliëf doet denken aan de decoratieve patronen die vaak te vinden zijn op klassieke plafonds van kerken en paleizen. De gipsen onderkant en de koepel vormen samen een bijzondere lichtweerkaatsing waardoor er een gezellige en warme sfeer in de ruimte ontstaat.

Waarom kiezen voor de Skygarden?

De Skygarden is niet alleen een lamp, maar ook een prachtig kunstwerk dat de aandacht trekt en een speciale sfeer in de ruimte creëert. Het ontwerp is tijdloos en past zowel in klassieke als moderne interieurs. De lamp is ideaal als sfeerverlichting boven bijvoorbeeld de eettafel of in de hal. Het ontwerp van de Skygarden is zo iconisch dat het de status heeft van een designklassieker.

Hoe kan de Skygarden het beste worden gecombineerd?

De Skygarden kan het beste worden gecombineerd met een neutrale, rustige en elegante omgeving. De lamp kan bijvoorbeeld perfect worden gecombineerd met een helderwit gestuukte muur, een lichte houten vloer en een paar strakke designmeubels. Het ontwerp van de Skygarden is zo uniek dat het grote meubelstukken eenvoudig kan vervangen en de aandacht toch op zich kan houden.

Hoe wordt de Skygarden opgehangen en onderhouden?

De Skygarden wordt opgehangen aan het plafond met een metalen ketting en een bijbehorende plafondkap. Het is belangrijk dat de plafondkap veilig en stevig aan het plafond is bevestigd voordat de lamp wordt opgehangen. Het onderhoud van de Skygarden is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit het afstoffen van de lamp en het controleren van de verlichtingselementen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *