Ontwerptips voor de keuken

Wat zijn de meest voorkomende stijlen van keukenontwerp?

Er zijn veel soorten keukenontwerpen, de meest voorkomende zijn eenregelig, tweeregelig, L-vormig eiland en ㄇ-vormig.

Welk keukenontwerp is het meest praktisch?

De keukens van de meeste mensen zijn L-vormige keukens, die erg praktisch zijn en handig kunnen zijn voor koks om doorheen te reizen. De L-vormige keuken kan het kookgedeelte en het aanrechtgedeelte scheiden, en de kok kan vrij in de keuken pendelen zonder haast. Wat de kleine leefruimte betreft, wordt meestal gekozen voor de in-line keuken.De in-line keuken combineert de kook-, opslag- en wasruimtes op dezelfde lijn, dus het is bijna niet nodig om de positie te verplaatsen tijdens het koken.

Hoe kan een kleine keuken/keuken worden ontworpen?

Laat je niet ontmoedigen als je maar een kleine keuken/keuken in huis hebt, er zijn nog heel wat designtips! Kleine kasten zijn de eerste keuze voor open keukens. Geen enkele muurscheiding kan het gevoel van binnenruimte versterken. Je kunt ook een BAR-tafel opzetten om twee vliegen in één klap te slaan. Daarnaast kunnen glazen wanden ook worden gebruikt om het gevoel van transparantie in het interieur te vergroten. Het is beter om een ​​eenvoudige stijl te gebruiken voor het ontwerp. Het hele gebied zal niet rommelig aanvoelen als je ernaar kijkt. Het is het beste om de kleuren te behouden in een uniforme toon, die het gevoel van ruimte kan vergroten.

Wat zijn de tips voor keukenontwerp?

Een goede keuken moet functioneel zijn, makkelijk schoon te maken en een persoonlijk tintje hebben. De afgelopen jaren zijn open keukens en eilandkeukens steeds populairder geworden, maar wanneer eigenaren hun keukens ontwerpen of renoveren, moeten ze rekening houden met factoren zoals veiligheid en ruimtebeperkingen.

  1. In termen van werkbladen, naast een groot oppervlak zodat er ruimte is om ingrediënten te bereiden, moet de kleur van de werkbladen een beetje textuur hebben om het schoonmaken te vergemakkelijken, en als een waterbarrière is geïnstalleerd, kan dit voorkomen dat water naar de grond stromen.
  2. In termen van zinkplaat en handwasplaat, is het handiger om een ​​enkele plaat te gebruiken om potten en keukengerei te wassen dan om een ​​dubbele plaat te gebruiken.
  3. Wat keukenkasten betreft, kunt u, als de ruimte het toelaat, overwegen om meerdere sets keukenkasten aan te schaffen om afval in te doen, en de keukenkasten kunnen optioneel worden afgerond om olievlekken op te ruimen.
  4. Als er ruimte is tussen de keukenkasten, kunt u een opbergmand plaatsen voor het kruiden van ui, knoflook, gember, enz., wat ruimte kan besparen voor kruiden op het aanrecht. Als er een verborgen ruimte onder de opbergmand is, kan er een prullenbak worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *