Meer informatie over kleurperceptie met een RGB-pinhole-lamp

pinhole-lamp

De mogelijkheid om alle kleuren te zien met RGB-verlichting is belangrijk in belangrijke technologieën. Door te onderzoeken hoe RGB-verlichting het beeld beïnvloedt, kunt u meer te weten komen over kleurperceptie. Verschillende ontwerpen en kleuren licht kunnen verschillende afbeeldingen produceren, waaronder scherpere afbeeldingen en helderdere kleuren. Ga voor meer informatie naar Poking Fun bij Science’s activiteit Basic Set-Up. Yigolighting

Pinhole vergrootglas

Een Pinhole loeplamp is een handig hulpmiddel voor het verlichten van kleine objecten. Het werkt door licht te focussen door een klein gaatje dat in een indexkaart is gemaakt. U kunt het schrijven op een gloeilamp of iets anders dat helder verlicht lijkt, vergroten. Je kunt het ook gebruiken om televisie- en computerschermen te bekijken. De pinhole loep is verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe groter het gat, hoe helderder het beeld en hoe kleiner het gat, hoe vager het beeld.

Het principe achter dit type loep is heel eenvoudig. Het object dat u wilt vergroten, bevindt zich dichter bij uw ogen, dus hoe meer u erop focust, hoe groter het beeld op uw netvlies zal zijn. Pas echter op dat u niet te dicht bij het object komt, omdat dit kan leiden tot wazige beelden.

Je kunt ook experimenteren met dit vergrootglas door een wit papier en een klein lampje te gebruiken. Deze methode kan worden gebruikt in een donkere kamer. U kunt het licht ongeveer 60 cm boven het papier houden om afbeeldingen te maken. Afhankelijk van de afstand tussen de pinhole en de lampen kun je experimenteren met verschillende lichteffecten.

Om te begrijpen hoe licht door het oog reist, moet je het gaatje begrijpen. In feite lijken je pupil en netvlies beide erg op een gaatje. Ze zijn allebei klein in vergelijking met de rest van de wereld.