5 spellen om cadeaus uit te wisselen om je cadeau-uitwisseling op te fleuren

gift exchange games

Een beetje plezier en eigenzinnigheid toevoegen aan de uitwisseling van geschenken kan het hele proces leuker maken. Of je nu een familiefeestje geeft of een kerstviering op het werk, er zijn tal van manieren om wat nieuwe wendingen toe te voegen aan de traditionele geschenkuitwisseling.

Er zijn zoveel geweldige spellen die je kunt spelen om je cadeau-uitwisseling op te fleuren, maar je moet er een vinden die past bij de groep die je host en die voor alle deelnemers werkt. Als u op zoek bent naar enkele ideeën, volgen hier enkele van de meest populaire:

Stoelendans

Zet in dit spel stoelen in een kring en laat iedereen er geblinddoekt op zitten. Als iedereen binnen is, laat je ze allemaal luisteren naar een feestelijke mix van muziek. Zodra de muziek stopt, moet iedereen een stoel uitkiezen en zijn geschenk erin leggen.

Als je veel gasten hebt en ze niet allemaal tegelijk in een stoel kunnen zitten, kun je dit spel nog spannender maken door ze allemaal het cadeau aan elkaar te laten doorgeven. Degene die het cadeau het laatst vasthoudt, mag het houden. Als iemand anders het aan hen doorgeeft, moeten ze wachten tot de muziek stopt of de volgende persoon “links” of “rechts” zegt.

Raadsels en grappen

Voor dit spel heb je een lijst met grappen of raadsels nodig die iedereen kan voorlezen. Wanneer een speler het juiste antwoord raadt, mag hij een ingepakt cadeau kiezen en openen. Dit spel is vooral goed voor mensen die niet van lezen houden of moeite hebben met opletten.

Je kunt dit spel ook wat interactiever maken door elke vraag een beetje lastig te maken. U kunt bijvoorbeeld een lijst met algemene trivia-vragen hebben of uw eigen vragen schrijven. Je kunt zelfs raadsels op apart papier uitschrijven en aan de cadeaus plakken!

Dit spel is een geweldige manier om het ijs te breken op een feestje. Het is een leuke manier om je medegasten beter te leren kennen en het zorgt voor een leuke onderbreking van de gebruikelijke uitwisseling van geschenken.

Een leuke en feestelijke versie van een klassiek gezelschapsspel, eenvoudig te implementeren voor elk type groep! Laat elke persoon een geschenk van $ 10 meenemen en in een mand doen. Vervolgens plak je, net voordat het spel begint, een sticker op het cadeau waarmee je speelt.

Zodra je dat hebt gedaan, ben je klaar om het spel te starten! De eerste persoon die de dobbelstenen gooit, mag een geschenk kiezen en openen.

Je kunt er dan voor kiezen om dat cadeau te stelen of om het te houden en te ruilen met een andere persoon. De enige regel is dat je het niet twee keer mag stelen!

Het spel kan met alle leeftijden worden gespeeld, maar het is een goede optie voor jongere kinderen die misschien niet de aandachtsspanne hebben om lang stil te zitten.

Een paar borrels en een kerstdiner samenkomen kan een geweldige manier zijn om nieuwe vrienden of kennissen te leren kennen. Als je de kerstsfeer naar een hoger niveau wilt tillen, overweeg dan een feest met een kerstthema te houden waar al het eten gerelateerd is aan het seizoen.