Lampe Wolke: Een unieke collectie van ambachtelijke lampen

Introductie

Lampe Wolke is een Nederlandse onderneming gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van ambachtelijke lampen. Het bedrijf is opgericht in 2015 door twee jonge ontwerpers, Max en Lisa, die hun passie voor ambachtelijk vakmanschap en moderne vormgeving wilden combineren.

In dit artikel gaat het over de collectie van Lampe Wolke, hun ontwerpstijl en de materialen die ze gebruiken voor hun lampen.

Ontwerp en stijl

Het design van Lampe Wolke is minimalistisch en modern, met elegante lijnen en een subtiele afwerking. Hun lampen zijn stuk voor stuk unieke kunstwerken die passen bij diverse interieurstijlen. Lampe Wolke lampen zijn er in verschillende vormen en maten, van hanglampen tot tafellampen en staande lampen. Ze bieden ook op maat gemaakte oplossingen.

Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect van hun ontwerpen. Lampe Wolke maakt bijvoorbeeld gebruik van hernieuwbare materialen zoals hout en gepoedercoat staal, waardoor de lampen een lange levensduur hebben. Bovendien worden de lampen gemaakt met behulp van traditionele productiemethodes, waardoor het bedrijf het ambachtlijke vakmanschap in het ontwerpproces behoudt.

Hout als materiaal

Lampe Wolke werkt uitsluitend met hout van hoge kwaliteit en van duurzaam beheerde bossen. Het gebruik van hout als materiaal heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat het materiaal warmte en gezelligheid creëert in een interieur. Daarnaast is hout een duurzaam en veelzijdig materiaal dat zich goed laat vormen en combineren met andere materialen.

Lampe Wolke heeft verschillende ontwerpen gemaakt van verschillende houtsoorten, waaronder teak, eiken en walnoot. De lampen hebben een minimalistische uitstraling, maar hebben toch een warme en gezellige uitstraling die past bij verschillende interieurstijlen. Een voorbeeld van een van hun ontwerpen is de “Noah tafellamp”, gemaakt van eikenhout met een poedercoating van staal.

Staal als materiaal

Lampe Wolke gebruikt ook staal als materiaal voor hun lampen. Gebruik van staal geeft de lampen een moderne look en feel, terwijl het ook duurzaam en sterk is. Het staal wordt poedercoated om de lampen een matte afwerking te geven.

Een voorbeeld van een ontwerp gemaakt van staal is de “Arc hanglamp”. Deze lamp heeft een boogvormige afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De lamp is geschikt voor boven een eettafel o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *