Spin vast in lichtarmatuur: tips om het te verwijderen.

Wat te doen als er een spin vastzit in de verlichting?

Het kan best eng zijn als je een spin in je verlichting ziet. Het is nog erger als de spin vast komt te zitten in de armatuur en je geen idee hebt hoe je hem eruit krijgt. Hier zijn enkele tips om je te helpen een spin uit je armatuur te verwijderen.

Bepaal het type spin

Het is een goed idee om te weten wat voor soort spin er in je armatuur vastzit. Als je weet welk type spin het is, kun je beter bepalen wat je moet doen om hem eruit te krijgen. Spinnen zijn er in alle soorten en maten, dus het is de moeite waard om wat onderzoek te doen als je het niet zeker weet.

Probeer het licht uit te doen en te wachten

Als je het licht in de kamer uitzet en een tijdje wacht, is de kans groot dat de spin uit zichzelf uit de armatuur klimt en zijn weg naar buiten vindt. Spinnen houden niet van licht en zoeken daarom meestal donkere plekjes op. Zorg er wel voor dat je de spin niet per ongeluk verplettert als je de armatuur weer aan doet.

Gebruik een stofzuiger

Een andere manier om een spin uit een armatuur te verwijderen, is door een stofzuiger te gebruiken. Zorg ervoor dat je een slang of hulpstuk gebruikt dat lang genoeg is om bij de spin te komen. Zet de stofzuiger aan en richt het hulpstuk op de spin. De kracht van de stofzuiger trekt de spin naar de slang en je kunt hem veilig buiten de deur zetten.

Gebruik een plakstrip

Als de spin te klein is om met een stofzuiger te worden verwijderd, kan een plakstrip de oplossing zijn. Koop een plakstrip bij een bouwmarkt en knip deze op maat zodat hij in de armatuur past. Plaats de strip in de armatuur en na een paar uur zal de spin aan de strip blijven plakken zodat je hem veilig buiten kunt zetten.

Hoe voorkom je dat spinnen vast komen te zitten in je armatuur?

Als je in de toekomst wilt voorkomen dat er nog spinnen vast komen te zitten in je armatuur, kun je enkele voorzorgsmaatregelen nemen.

Zorg voor een goede ventilatie

Spinnen worden aangetrokken door donkere vochtige plekken. Houd de luchtvochtigheid in je huis laag om de kans te verkleinen dat spinnen zich in de armatuur nestelen.

Gebruik afstotende middelen

Er zijn veel verschillende sprays en geuren die spinnen afstoten. Plaats deze middelen in de buurt van je armaturen. Hiermee verklein je de kans dat spinnen zich in de armatuur nestelen.

Maak regelmatig schoon

Spinnen zijn op zoek naar plekken om zich te verschuilen. Als je regelmatig schoonmaakt, voorkom je dat er te veel stof en vuil ophoopt in de buurt van je armaturen.

Conclusie

Als je een spin in je verlichting ziet, is het niet het einde van de wereld. Er zijn manieren om de spin veilig en effectief uit de armatuur te verwijderen. Met een beetje kennis en enkele voorzorgsmaatregelen kun je voorkomen dat spinnen in de toekomst in je armatuur vastlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *