Hoe een plafondlamp kiezen

plafondlamp

Het hebben van de juiste plafondlamp in huis kan je helpen om een ​​ontspannende sfeer te creëren, en het kan ook je kamer opfleuren. Wat voor jou de beste plafondlamp is, hangt af van het type verlichting dat je nodig hebt. Een goed verlichte kamer is comfortabel om tijd in door te brengen en zal ook de aandacht vestigen op uw inrichting en architectonische kenmerken. Als je kinderen hebt, wil je misschien plafondlampen overwegen die helpen om een ​​veilige omgeving voor ze te creëren.

Plafondlampen zijn een geweldige manier om een ​​kamer te verlichten en zijn vaak de gemakkelijkste oplossing om de verlichting in een kamer te veranderen. Ze kunnen ook een geweldige aanvulling zijn op uw bestaande verlichting. Deze lampen kunnen dimmers zijn, waardoor ze ideaal zijn voor multifunctionele ruimtes, zoals een familiekamer of kantoor.

Plafondlampen zijn er in veel verschillende stijlen en designs. Het populairst zijn inbouwspots, die in het plafond worden gemonteerd. Ze zijn vooral handig voor kamers met lage plafonds en zijn zeer discreet. Ook nemen deze armaturen niet veel ruimte in beslag. De lampen hebben een scharnierend deksel, waardoor de lampen eenvoudig te vervangen zijn.

Plafondlampen zijn er in verschillende kleuren en materialen. Sommige zijn geverfd en andere zijn van plastic of metaal. U kunt zelfs spuitverf gebruiken om uw verlichtingsarmaturen te schilderen.

Plafondlampen zijn meestal helderder dan andere verlichtingsarmaturen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor kamers die omgevingslicht nodig hebben. Ze zijn ook draagbaar, wat geweldig is voor kamers waar je het licht moet verplaatsen. Je moet ook de armaturen controleren op eventuele runs in de verf.

Het kiezen van de juiste plafondlamp kan het ontwerp van een kamer maken of breken. U wilt er zeker van zijn dat u een armatuur kiest die bij de rest van uw ontwerp past. U moet ook rekening houden met de grootte van de kamer. Als uw kamer bijvoorbeeld 10’x10′ is, moet u een lamp kopen die minstens 20 “hoog is. Dat is een aangename verhouding en zal helpen om de kamer groter te laten lijken.

Afhankelijk van de kamer die je aan het inrichten bent, moet je misschien ook een armatuur kiezen die geschikt is voor het vochtgehalte in de ruimte. Als u een badkamer of een keuken heeft, wilt u misschien een armatuur kiezen dat geschikt is voor vochtige locaties. Dit zorgt ervoor dat de lamp veilig is voor gebruik in een vochtige omgeving. Evenzo hebt u mogelijk een armatuur nodig die geschikt is voor vochtige locaties voor buitenruimtes, zoals een terras.

Als u de lamp van uw plafondlamp moet vervangen, is het belangrijk dat u gemakkelijk bij het armatuur kunt. Als u geen gemakkelijke toegang heeft, kan het armatuur brandgevaarlijk zijn. Het is ook belangrijk om het armatuur minstens twee meter van de vloer te houden. Als de lamp te dicht bij de vloer staat, verstoort dit de akoestiek in de ruimte.

U kunt ook lampenkappen kiezen voor uw plafond. Deze lampenkappen bevestig je aan je bestaande plafondarmatuur en vergen geen extra werk. U kunt ook decoratieve plafondlampen kopen, die verreikend zijn en een uniek tintje aan uw huis zullen geven.