Ervoor zorgen dat de lampdraad goed is aangesloten

lamp draad

Of u nu een nieuwe lamp bouwt of een oude vervangt, u moet ervoor zorgen dat de lampdraad goed is aangesloten. Het lampsnoer is een paar draden die meestal 18-gauge zijn. De zwarte draad wordt de hete draad genoemd, terwijl de witte de neutrale draad is. Bij sommige lampsnoeren wordt ook een aardingsdraad meegeleverd. De aardedraad biedt een back-uppad voor elektriciteit. Als er kortsluiting in de lamp is, kan er elektriciteit door de aardedraad stromen.

De lampdraad loopt meestal door een centrale doos en naar stopcontacten. Het is gemaakt van metaal en plastic materialen die worden gebruikt om elektrische stromen te geleiden. Het kan voorbedraad worden gekocht of u kunt uw eigen snoer aanpassen. Je kunt ook een doe-het-zelf lampfitting kit gebruiken, maar deze kits bevatten meestal alle onderdelen die je nodig hebt om een ​​nieuwe lamp te bouwen.

Het lampsnoer is meestal gemaakt met dikkere isolatie die bestand is tegen slijtage en hitte. Een dikkere meter levert ook meer vermogen aan een lamp. Deze isolatie kan echter voor problemen zorgen als het tijd is om het snoer door de lamp te halen.

Bij het vervangen van de lamp is het belangrijk om eerst de oude stekker te verwijderen. Dit zal de taak gemakkelijker maken. Zorg er bij het vervangen van het snoer voor dat er voldoende speling is zodat het nieuwe snoer aan beide uiteinden door de lamp kan worden gevoerd.

Mogelijk moet u eerst de lampenkap verwijderen. Zorg er ook voor dat u de isolerende afdekking van het stopcontact verwijdert. De voet van de lamp moet met één hand worden vastgehouden, zodat deze niet verschuift tijdens het boren. U dient ook een veiligheidsbril te gebruiken. Dit om blessures te voorkomen.

Als de lamp vastzit in een fitting, kunt u de fitting uit de fitting verwijderen. Na het verwijderen van de fittingvoet, kunt u de lamp uit de lamp halen. Bij sommige lampen wordt de lamp vastgehouden door een harp, die aan de voetsteunen van de fitting is bevestigd. U moet de terminalschroeven in de socket losdraaien. Zodra de klemschroeven los zitten, kunt u de snoerdraden verwijderen. U kunt dan de sokkel omhoog trekken om de draden bloot te leggen.

Als u een lampfitting vervangt, kunt u een doe-het-zelf-lampfittingkit kopen bij een online leverancier. Deze kits bevatten meestal een gloeilamp, fittingdop, een kartelring en een nippel. Afhankelijk van het type lampfitting kan een gepolariseerde stekker nodig zijn. Deze pluggen kunnen tanden van verschillende grootte hebben.

U kunt ook een voorbedraad lampsnoer kopen bij een stopcontact. Deze zijn meestal twintig centimeter lang. Deze koorden kunnen plat of rond zijn. Als u echter van plan bent uw snoer aan te passen, moet u een platte stekker met klemtype kopen.

Zorg er ook voor dat u de lamp loskoppelt voordat u deze gaat repareren. Als u de lamp probeert te repareren zonder eerst de stekker uit het stopcontact te halen, kunt u een elektrische schok niet voorkomen.