Louis Poulsen-verlichting

louis poulsen

Louis Poulsen Lighting is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van architecturale verlichting. De ontwerpen staan bekend om hun esthetische aantrekkingskracht en combineren hedendaags Deens design met natuurlijk licht. Het portfolio van het bedrijf omvat een breed scala aan binnen- en buitenarmaturen voor zowel de professionele als de particuliere markt. De missie van het bedrijf is het creëren van mensvriendelijke verlichting. De producten zijn ontworpen met de nadruk op vorm, functie en kwaliteit, waarbij elk detail is afgestemd om een uitnodigende, opbeurende sfeer te creëren.

Naast zijn uitgebreide productportfolio werkt Louis Poulsen samen met architecten, ingenieurs en andere visionaire ontwerpers. Of het nu gaat om residentiële of commerciële projecten, elk van hun producten is ontworpen om te passen in de architectuur van elke ruimte. Deze stukken zijn allemaal gebouwd om veelzijdig te zijn en bieden zowel indirect licht als directe verlichting.

Louis Poulsen staat bekend om zijn gebruik van natuurlijk licht en eenvoudige, strakke lijnen. De verlichtingsontwerpen van het bedrijf zijn gebruikt om vele beroemde gebouwen te verlichten. De AJ Royal hanglampen en AJ tafellampen waren favorieten van de Deense architect Arne Jacobsen. Het bedrijf werkte samen met gerenommeerde ontwerpers als Verner Panton, Gam Fratesi, Oki Sato van Nendo en Louise Campbell.

Naast zijn collectie tijdloze lampontwerpen, is Louis Poulsen ook een pionier geweest in het creëren van LED-engines. In de Verenigde Staten wonnen twee van zijn armaturen ADEX-awards, die uitmuntendheid in het ontwerp en de productie van lampen en verlichting erkennen. De website trekt maandelijks meer dan 65.000 bezoekers.

Louis Poulsen is een langdurige partner van de Deense architect Poul Henningsen. De twee hebben in de loop der jaren samengewerkt aan tal van verlichtingsproducten. Verschillende van deze ontwerpen, waaronder de PH Kogle, PH Artichoke en PH Snowball, zijn iconisch geworden en maken nu deel uit van de permanente collectie van het Metropolitan Museum of Art in New York.

Louis Poulsen is ook de eerste verlichtingsfabrikant die de American Institute of Architects’ Honours in Collaborative Achievement Award ontvangt. Deze erkenning erkent het werk van het bedrijf met architecten en kunstenaars om innovatieve oplossingen voor de lichtindustrie te ontwikkelen. Het bedrijf blijft samenwerken met Henningsen om zijn werken te vervaardigen.

Het bedrijf produceert ook klassieke verlichtingsontwerpen die geliefd zijn bij een breed scala aan architecten, interieurontwerpers en huiseigenaren. De producten van Louis Poulsen worden met grote zorg en passie in Denemarken vervaardigd. Hun filosofie is simpel: vorm volgt functie. Het is hun missie om met alleen de beste materialen een oogverblindende sfeer te creëren. Ze geloven dat licht het belangrijkste element is in elke ruimte.

Louis Poulsen produceert veel producten, waaronder wand-, plafond- en vloerlampen. Het is hun missie om een mooie sfeer te creëren en ze zijn erg trots op hun vakmanschap. De verlichtingsontwerpen van het bedrijf zijn al 70 jaar een hoofdbestanddeel van de moderne meubelontwerpwereld. Met zijn toewijding aan de kunst van verlichting is Louis Poulsen een wereldleider in het ontwerpen van zowel binnen- als buitenarmaturen.

Naast hun verlichtingslijn vervaardigt Louis Poulsen ook klassieke Scandinavische moderne designartikelen. Hun producten zijn doordrenkt met een strakke, simplistische styling en ze zijn ontworpen om veelzijdig en aanpasbaar te zijn voor zowel de professionele als de particuliere markt.